Raadplegingsoverzicht

voormiddag namiddag / avond
Maandag Enkel op afspraak Enkel op afspraak
Dinsdag Enkel op afspraak ———————
woensdag Enkel op afspraak Enkel op afspraak
Donderdag Enkel op afspraak ——————–
Vrijdag Enkel op afspraak Enkel op afspraak

Afspraak maken

Een afspraak maken kan op twee manieren:Extra info voor afspraken

Op afspraak dient u minder lang te wachten. Vermeld bij het maken van een afspraak de reden van uw contact. Als de secretaresse hiernaar vraagt, dan gebeurt dit in naam van de artsen om zo goed mogelijk een inschatting te kunnen maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De secretariaat-medewerker is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Huisregels

Voor de raadplegingen op afspraak, graag enkele verduidelijkingen:
  1. Afspraken kan u alle weekdagen maken, bij voorkeur voor 14h.
  2. Komt U met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken.
  3. Spoedgevallen kunnen tussendoor opgevangen worden, bij voorkeur na telefonische melding. Laat het secretariaat wel steeds duidelijk weten dat het om een spoedgeval gaat.

Telefonisch consult met de dokter

Een telefonisch consult stoort de raadpleging, Mogen wij U daarom vragen dit contact tot een minimum te beperken en kort te houden. Dit is noodzakelijk om de kwaliteit van de raadplegingen te waarborgen.
Een telefonisch consult kan op maandag, woensdag en vrijdag tussen 16h en 18h.

Tarieven

Als geconventioneerde arts houden wij ons steeds aan de rizivtarieven, heb je als patient recht derde betaler dan passen wij dit automatisch toe. Als U zich in een moeilijke financiele situatie bevindt, stel dan aub uw zorg niet uit en bespreken dit met uw arts, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Betalen:
U kan betalen met cash, maar voor ieders veiligheid hebben wij het liefst bankontact of payconiq.

Huisbezoeken

Indien een huisbezoek noodzakelijk is, vraag deze dan aan voor 10 uur. Het secretariaat zal dan in samenspraak met de dokter bepalen of en wanneer een huisbezoek mogelijk is.

Vermeld bij aanvraag van een huisbezoek steeds duidelijk:

  • Naam en voornaam
  • Adres, verdieping indien van toepassing
  • Telefoonnummer
  • Bondige omschrijving van de reden van uw oproep

Huisbezoeken worden voorbehouden voor mensen met echte verplaatsingsmoeilijkheden zoals hoogbejaarden, bedlegerige patiënten en personen met een fysieke beperking.

Negen op tien keer is het mogelijk én verantwoord dat de patiënt toch naar de arts toe gaat.

In sommige andere landen gebeuren huisbezoeken slechts uitzonderlijk !

In de toekomst zullen er steeds minder huisartsen zijn, waardoor minder tijd vrij is voor verplaatsing naar de patiënt toe.

Kom op raadpleging als het enigszins kan. Huisbezoeken zijn voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor U het meeste voordeel : het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand.